Winteropvangcentra West-Vlaanderen lopen vol

23/01/15 om 17:28 - Bijgewerkt om 17:28

Bron: Kw

Door de koude dagen en vooral nachten zijn het geen aangename tijden voor de daklozen in West-Vlaanderen. De opvangcentra lopen dan ook vol, maar daklozen worden met open armen ontvangen. "Iedereen is welkom, als ze akkoord gaan met de regels van het huis", zegt Melissa Alaimo van OCMW Roeselare.

In het OCMW in Roeselare hebben ze voorlopig nog geen mensen terug de straat moeten opsturen. "Wij hebben weet van een vijftien tot twintig daklozen in Roeselare. Voorlopig halen wij een bezettingsgraad van gemiddeld acht personen terwijl wij tien bedden ter beschikking hebben", zegt Melissa Alaimo van het OCMW Roeselare. "We verwachten wel dat we de komende dagen een volledige bezettingsgraad zullen bereiken. Daklozen kunnen zich van 19u30 tot 20 uur aanmelden in een woning in de Noordlaan. Als we nog plaats hebben, kunnen ze hier overnachten. Ze kunnen soep en boterhammen eten en een douche nemen." Iedereen is welkom, dus ook illegalen, maar ze moeten wel akkoord gaan met de regels van het huis. "Wij hebben vijftien gouden regels en daar moeten ze zich aan houden. Als ze akkoord gaan met die regels mogen ze het logboek ondertekenen en kunnen ze die nacht blijven slapen", verklaart Alaimo. Wel gaan ze bij het OCMW Roeselare nestelgedrag tegen. "Daklozen kunnen hier maximaal vijf op acht nachten blijven. Dit om aan te tonen dat het wel degelijk tijden van crisis zijn en wij ook geen structurele oplossing ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!