Winteropvang Imagine verhuist naar zaal Zonnestraal

Vrijwilligers Peter Breedveld en Andy Billiet, maatschappelijk werkers Ludo Van Gheluwe en Sofie Provoost, coördinator projectwerking Joke Roels, directeur algemeen welzijnswerk Veerle Van Vynckt, Guy-Paul Libin en Vanessa Vens, respectievelijk secretaris en voorzitter Sociaal Huis. © BVO
Redactie KW

Vanaf de winter 2015-2016 organiseert het Sociaal Huis Oostende de winteropvang Imagine niet langer in de Vercamerschool, maar in zaal Zonnestraal in de Overvloedstraat.

“Op de site van de Vercamerschool komt er een gloednieuw woonproject”, weet Vanessa Vens, voorzitter van het Sociaal Huis. “Na een lange zoektocht vonden we nu eindelijk een nieuwe geschikte locatie voor de winteropvang Imagine. Met de dekenij van Oostende is er een akkoord omtrent de aankoop van ontmoetingszaal Zonnestraal. De aankoopprijs bedraagt 165.000 euro. De aankoop staat dinsdagavond 21 april op de agenda van de OCMW-raad, maar dat kan geen struikelblok vormen. In het najaar starten de inrichtingswerken om het gebouw in de wijk Westerkwartier voor te bereiden op een winteropvang. De capaciteit blijft in de nieuwe locatie stabiel op 30 bedden”, aldus nog Vanessa Vens.

De voorbije wintermaanden waren er in de Vercamerschool 3.495 overnachtingen, een lichte stijging in vergelijking met 2013-2014. 162 verschillende mensen registreerden zich, eveneens een kleine toename. In amper negen gevallen moest geloot worden voor een vrij bed. Driekwart van de gebruikers maakte nooit eerder gebruik van de nachtopvang, een vierde van de bezoekers had voldoende met één overnachting. De winteropvang neemt dus de rol van crisisopvang op zich. Het initiatief werd opnieuw gesteund door de provincie West-Vlaanderen en door 70 vrijwilligers.

(BVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier