Winterhappening ten voordele van De Katrol

Redactie KW

Vele verenigingen in Middelkerke organiseerden een actie voor het goede doel binnen het kader van Music for Life. Dat goede doel werd opvallend vaak het project van vzw De Katrol.

De Katrol is een studie- en opvoedingsondersteunend project aan huis voor Middelkerkse gezinnen, vaak in een sociaal kwetsbare omgeving. Ankerfiguur Claire Van Loo is opgetogen met alle acties. “We staan met ons project bewust niet zo vaak in de kijker, maar dit is een gelegenheid om toch eens naar buiten te komen. Uiteraard zijn we ook heel dankbaar voor al deze spontane acties. Tot nu toe haalden we niet minder dan 1829 euro op en er lopen nog een aantal acties.”

Winterhappening

Van een kerstmarkt tot een spinning marathon, van het verkopen van wafels tot het aanvragen van plaatjes. Allerlei verenigingen en organisaties bedachten heel uiteenlopende acties waarbij de opbrengst telkens geschonken wordt aan De Katrol als goede doel. De afsluiter van het weekend was de winterhappening van de Chiro Westende in de Calidris. “Verschillende kinderen van de gezinnen die we begeleiden zitten in de Chiro. Die is immers laagdrempelig en financieel haalbaar voor de ouders. Hun inzet voor alle kinderen mag dan ook een wat extra aandacht krijgen”, besluit Claire.

(HD – foto HD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier