Winterbar POLAR opent de deuren in Ieper

POLAR biedt voor ieder wat wils. © (TPA)
Redactie KW

Winterbar POLAR, de eerste pop-upbar in Ieper, opende gisteren de deuren op Pacific Eiland. Aanwezigen vonden het initiatief een welgekomen aanvulling in het Ieperse uitgaansleven. Op 1 september staat ook het nieuw Highlight Festival in de steigers met internationale dj’s.

“De toegang op deze eerste avond was gratis”, vertelt medeorganisator Nicolas Alleman. “Er is voor elk wat wils: PoP-uP EiLaNd 2, waar je lekker kan eten, De Vetzak, dat is een outdoor biercafé, de foodbar Sala-d-room en een speciaal aangebouwde clubtent met verlichte dansvloer. Naast streetfood worden tapas en een vaste kaart geserveerd in het restaurant, dat elke week open is van donderdag tot en met zondag. Reserveren is wel noodzakelijk. De winterbar beslaat heel het eiland, dat ongeveer 26 are groot is.”

Zo is er ook een clubtent waar ieder weekend een speciaal thema aan bod zal komen.
Zo is er ook een clubtent waar ieder weekend een speciaal thema aan bod zal komen.© (TPA)

Jong en oud(er) kwamen gisteren naar de opening. Chiara Vanthomme (22) uit Ieper zat met haar vrienden in de buitenzetels met zicht op het water rond het eiland. “Dit is een heel mooi initiatief voor Ieper. Er was wel nood aan, want ik vind dat hier anders weinig te doen is. Het is hier heel gezellig buiten, en voldoende warm door de voorziene warmte-installaties. We komen zeker elke week tot het einde. Er mogen meer dergelijke zaken georganiseerd worden in Ieper.”

Chiara Vanthomme en haar vrienden zijn tevreden met dit concept.
Chiara Vanthomme en haar vrienden zijn tevreden met dit concept.© (TPA)

Winterbar POLAR pop-upt alvast tot half februari 2018. Net als bij Le Jardin, de vorige pop-upbar van Alleman in Langemark, worden de weekends ingekleed in verschillende thema’s. Het openingsweekend stond in het teken van Moulin Rouge. Op 20 januari staat vrijgezellenparty ‘Shot in de roos’ VII gepland.

(TPA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier