‘Winter in Kortrijk’ uit de startblokken met schaatspret én ‘gloeiende’ lopers

Redactie KW

Vrijdagavond werd Winter in Kortrijk. Er staat een grote ijspiste op de Markt, er zijn kerstmarktjes én de eerste editie van de Glow Run gaf kleur aan de duisternis.

Op de 700 m² meter grote ijspiste op de Grote Markt waagden burgemeester Vincent Van Quickenborne en schepenen Koen Byttebier, Wout Maddens en Kelly Detavernier zich samen met enkele gemeenteraadsleden op schaatsen. Het was snel duidelijk dat enkel Koen Byttebier daar ervaring mee had. Na het schaatsen werd Winter in Kortrijk officieel geopend met vuurwerk. De burgemeester was verheugd dat er op verschillende plaatsen kerstmarkten plaatsvinden. “Er is volgende week Winternacht in Rollegem, Platse Kerst in Bissegem, Kerst Ding in Marke en er is zelfs een kerstmarkt in Heule”, luidde het.

'Winter in Kortrijk' uit de startblokken met schaatspret én 'gloeiende' lopers

Winter in Kortrijk omvat een kerstmarkt met verschillende chalets, er is kinderanimatie op het Schouwburgplein en een kerstmarkt op het Vandaleplein met Het Huis van de Kerstman, waar vorig jaar 5.000 kinderen bij de Kerstman gingen. “Dit jaar verwachten we 15.000 kinderen die elk een geschenkje krijgen van de Kerstman.”

Glowrun

Verder zijn er een kersttruck, een huifkar die gratis door het centrum van Kortrijk rijdt, komen er volgend weekend foodtrucks naar de Veemarkt en is er op 23 december vuurspektakel ‘Feux d’hiver’ van Bolwerk. Op deze eerste dag van Winter in Kortrijk ging om 19 uur ook de Glowrun van start. Schepen An Vandersteene gaf hiervoor het startschot. 2.600 deelnemers startten voor een nocturne waar de lopers werden voorzien van de nodige lichtgevende attributen en schmink. Fluokledij deed de rest. Verschillende scholen namen in groep deel. Ook burgemeester Van Quickenborne en schepen Koen Byttebier stonden aan de start om 10 kilometer te lopen door Kortrijk.

(EDB – Foto’s JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier