Winnaars bekend van de provinciale campagne ‘Foetstoerisme in harmonie’

© Foto JB

Donderdag 15 december werden in sportcomplex Rista in Rumbeke de winnaars van de provinciale campagne ‘Fietstoerisme in Harmonie’ bekendgemaakt

De jaarlijkse provinciale verkeerscampagne ‘Fietstoerisme in Harmonie’ is een initiatief van de gouverneur van West-Vlaanderen in samenwerking met de politie en wil fietstoeristen een veilige plaats bezorgen op de West-Vlaamse wegen. Hoffelijkheid, de verkeersregels respecteren en ongevallen voorkomen waren ook dit jaar de kernwoorden van de campagne. Samen met deze campagne liep de provinciale fietsverkeersquiz. Zaterdag 8 oktober reden provinciegouverneur Carl Decaluwé, burgemeester Dirk Verwilst en drievoudig winnaar van de Ronde van Vlaanderen Erik Leman 3 ronden van 0,4 km op het parcours van de Berencross in Meulebeke. De tijd die de derde renner nodig had om deze 1,2 km af te leggen was het antwoord op de eerste schiftingsvraag van de verkeersquiz. De gouverneur won deze wedstrijd, Erik Leman was derde en kwam over de streep op precies 3 minuten en 50 seconden. Van de 1.800 deelnemers – een nieuw record – slaagden er slechts 155 deelnemers in de 15 verkeersvragen correct te beantwoorden.

Winnaars

De winnaars werden donderdag bekendgemaakt in de sportcomplex Rista in Rumbeke. Erwin Couvreur uit de Isbislaan in Bredene is de winnaar bij de individuele deelnemers en kreeg een Venturelli-fiets. 25 andere winnaars ontvangen een prijs aangeboden door het provinciebestuur van West-Vlaanderen. Ook de rijsimulator van de vzw Verkeersveilig West-Vlaanderen werd voorgesteld waarop je virtueel kunt ervaren hoe het voelt om te rijden onder invloed van alcohol of drugs of als je te vermoeid bent. Het is de bedoeling daarmee naar scholen, bedrijven en individuelen te trekken, een uniek preventiemiddel in ons land.