Winkeliers ondervinden hinder van sloopwerken in Oostendse Kapellestraat

Redactie KW

Verschillende winkels in de Kapellestraat blijven door de afbraakwerken van de Pimkie noodgedwongen nog tot 18 november dicht.

Het bouwvallige gebouw waar kledingwinkel Pimkie is gevestigd, wordt op bevel van de stad Oostende gesloopt. De beslissing viel twee weken geleden al, maar de winkelketen liet een tegenexpert aandraven om de sloop tegen te houden. Die kwam begin deze week echter tot dezelfde conclusie dat de stabiliteit van het pand niet gegarandeerd kon worden. De Kapellestraat werd deels afgesloten, wat voor enkele omliggende winkels een fikse aderlating blijkt te zijn.

Financiële ramp

Pieter Saron is zaakvoerder van de Panos in het gebouw rechtover de Pimkie. Voor hem is de sluiting een flinke streep door zijn rekening. “Dit is financieel een ramp voor ons”, bevestigt Pieter. “Jammer genoeg kunnen we er niet veel aan doen. We zullen moeten wachten tot we terug open mogen gaan.” Volgens de laatste berichtgeving zal dat ten vroegste 18 november terug gebeuren. Zo zal de broodjeszaak de volledige herfstvakantie gesloten blijven. Een aderlating, aangezien de vakantie in normale omstandigheden een drukke periode is. Volgens de stad kunnen de gedupeerde winkeliers een beroep doen op hun verzekering, maar volgens Pieter Saron kan dat lange tijd aanslepen. Ook de vaste kosten voor het pand blijven ondertussen verder lopen. Het personeel werd technisch werkloos gesteld. De winkels Switch, Leonidas, Panos, Grand Optical, Hünkemöller, Calzedonia en Pimkie blijven onbereikbaar tot 18 november.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier