Winkel Koerse pakt uit met taxidienst en benefietactie

© JAN STRAGIER
Redactie KW

Sint-Eloois-Winkel pakt op dinsdag 4 oktober opnieuw uit met Winkel Koerse. Het totaalspektakel begint eigenlijk al enkele dagen eerder met tal van activiteiten.

Winkel Koerse is een totaalspektakel, want naast de straatharddraverij zijn er nog tal van activiteiten. Het begint al op zaterdag met het Stripfestival ‘Het paard in de strip’. Op zondag worden alle registers opengetrokken met een misviering, paardjesworp, aperitiefconcert, paardenzegening en -wandeling. De dag wordt besloten met een billenkarrenkoers en kroegentocht.

Dit jaar zijn er terug wat nieuwigheden voorzien. Zo is er ook een benefiet van Anne D’Ieteren, al jarenlang hoofd van de jury op Winkel Koerse, maar ook voorzitter van het Belgian Paralympic Committee. “We verkopen Kwaremontbier aan 3 euro ,” aldus voorzitter Kris Vandemoortele. “Daarvan gaat telkens 2,5 euro naar het Paralympic Comittee.”

Winkel Koerse doet ook veel voor de veiligheid van de bezoekers en steekt dit jaar nog een tandje bij. “In samenwerking met de taxidienst Leiedal willen we na de wedstrijden iedereen veilig naar huis brengen,” zegt Kris. “De taxidienst stelt enkele voertuigen ter beschikking en zal binnen 10 minuten ter plaatse zijn. Je hoeft het zeker ook niet voor de centen te laten, want voor om en bij de 20 euro word je veilig thuis afgezet. Ook voor wie niet met het eigen vervoer naar Winkel Koerse wil komen, wordt op dezelfde manier gezorgd.”

(LDE – Foto JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier