Winkel Koerse dankt ‘oude peirdepieten’

Vlnr. Louis Ghesquiere, Eric Vandemoortele en Jacky Delaere. © JAN STRAGIER
Redactie KW

In De oude Smisse aan de Gullegemsestraat vond vrijdagavond een bedankingsfeestje plaats voor enkele oudgedienden van Winkel Koerse. “Zij waren het immers die ervoor zorgden dat Winkel Koerse de moeilijke negentiger jaren overleefde en dat we nu nog altijd zo uniek zijn in ons land”, zegt PR-man Geert Van Gheluwe.

“De eerste vrijdag van de maand”, vertelt PR-man Geert, “is ons lokaal traditioneel open en wordt er steeds een thema-avond georganiseerd. Dit maal hielden we alles geheim en zouden we vier oude bestuursleden in de bloemetjes zetten.”

De gehuldigden zijn Louis Ghesquiere (82), die tweemaal de rangen van het bestuur kwam vervoegen, Etienne Demeyere (76), die steeds paraat stond als er te helpen viel, Jackie Delaere (69), die voor de bar zorgde en geld in het laatje bracht en Eric Vandemoortele (77), die de moeilijke jaren hielp overbruggen en zorgde voor het lokaal De Oude Smisse. De passende borden als aandenken werden geleverd door Tjok Dessauvage.

De drie aanwezigen, Etienne Demeyere kon er niet bij zijn, kregen een welverdiend applaus van alle aanwezigen. Achteraf vloeide het ‘Steenen Molen’ bier en werd er nog veel nagepraat over Winkel Koerse, vroeger en nu. (LDE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier