Wings for Life in Ieper met Joke Van De Velde

Redactie KW

Ex-Miss België Joke Van de Velde en roze runner Wesley Butstraen roepen iedereen op om op 7 mei om 13.00 stipt mee te lopen voor het goede doel aan Jeugdcentrum Fenix in Ieper. Daar gaat immers de eerste Wings for Life World Run Organized APP Run door!

Tijdens de Wings for Life World Run lopen wereldwijd meer dan 100.000 mensen op hetzelfde moment voor zij die dat niet kunnen. Zonder finish, want de deelnemers worden langzaam ingehaald door een virtuele finish, de Catcher Car, op hun smartphone. Die start een half uur na het startschot en blijft versnellen. Lopen kan je in principe overal, maar in Ieper dus in groep. “Lopen is één van mijn favoriete bezigheden, het doet me dan ook veel plezier opnieuw deel te nemen aan de Wings for Life World Run in Ieper, en zo op mijn manier het goede doel te steunen!” stelt Joke Van de Velde.

Parcours in Ieper

Het startschot klinkt op 7 mei 2017 om 13.00 uur stipt. “We lopen een erg leuk parcours,” weet Wesley Butstraen. “In dezelfde sfeer als vorig jaar. Een atletendorp vol plezier voor, tijdens en na het lopen. En voor de supporters is het makkelijk om hun sportievelingen te volgen: het parcours is immers een lus van 4,6 kilometer. We starten aan Jeugdcentrum Fenix, en snellen langs de rand van het historische centrum langs de Zillebekevijver in een mooie groene omgeving. Op het drukste punt krijgen de lopers assistentie van de Politie van Ieper om de veiligheid te waarborgen. Lopen in een lus dus. En die doe je zoveel keer als je zelf wil, tot de virtuele Catcher Car op de smartphone je inhaalt.” We voorzien ook bevoorrading met water, Red Bull, koeken & fruit. Maar er zijn ook douches en toiletten. En muziek natuurlijk, voor de warming up!

Wings for Life in Ieper met Joke Van De Velde

“Wereldwijd lijden 3 miljoen mensen aan een ruggenmergletsel,” weet Marc Herremans. “Elk jaar komen daar 250.000 mensen bij. In de helft van de gevallen is een verkeersongeval de oorzaak. Bovendien is elk letsel erg gecompliceerd, en krijgen de patiënten te maken met heel wat negatieve complicaties. Onderzoek blijft dus uiterst belangrijk. En net dat wil de Wings for Life World Run in de verf zetten. De opbrengsten gaan integraal naar onderzoek. Dat is uniek, en direct ook de reden van het succes van de Wings for Life World Run.”

Inschrijven

De Wings for Life World Run App kan je downloaden in de AppStore of op Google Play. Inschrijven voor de Wings for Life World Run ORGANIZED APP RUN in Ieper kan op www.wingsforlifeworldrun.com of via de App. Ontdek ook meer info via de Facebookpagina.

Facebookpagina

(red)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier