Wingense rusthuizen verhuizen naar nieuwbouw WZC Amphora

Redactie KW

De rusthuizen Sint-Anna en Sint-Amand Wingene zijn woensdag definitief naar WZC Amphora getrokken, een gloednieuw gebouw waar 155 senioren een onderkomen vinden. Tientallen vrijwilligers en familieleden stonden de hele dag paraat om de gigantische verhuizing in goede banen te leiden.

De verhuizing van beide WZC’s wordt al wekenlang intensief voorbereid door medewerkers, familieleden en vrijwilligers. “Al twee weken lang mogen we dagelijks zeker twintig extra helpers verwelkomen”, geeft directeur Hans De Clerck mee. “Zij hebben zowel gewerkt in de oude gebouwen als in het nieuwe gebouw, dat ze op punt hebben gezet. Schoonmaken, opruimen, sorteren: het moest allemaal gebeuren. De eigenlijke verhuizing is natuurlijk echt een speciaal moment, iets wat je maar één keer in je carrière meemaakt. Vele familieleden blijven vandaag even bij hun ouders, grootouders, tantes of nonkels om hen wat op het gemak te stellen. We mochten ook op de hulp rekenen van de leerlingen van het Sint-Jozefsinstituut in Tielt.”

IJsjes

De bewoners werden gedurende de dag door familieleden, bussen en ambulances naar hun nieuwe stekje gebracht. Daar werden ze verwelkomd door de Wingense reuzen die de ingang sierden. Velen keken zich de ogen uit, maar moesten wel nog even wennen aan de omgeving. Ze gingen door de gangen en in de livings op zoek naar vrienden en vriendinnen. “Er is alvast een verfrissing voor iedereen”, laat Hans De Clerck nog weten. “De uitbaters van Da Vinci uit Brugge zijn hier vandaag met een ijskarretje en voorzien iedereen van een lekker ijsje. Ideaal bij deze warme temperaturen.”

Wingense rusthuizen verhuizen naar nieuwbouw WZC Amphora

Elke afdeling in Amphora kreeg de naam van een wijk in Wingene. Geen nummers van verdiepingen dus, maar wel de wijknamen die op de muur geschilderd staan.

Het nieuwe WZC biedt niet enkel een verblijf aan de bewoners, maar er is ook een dagverzorgingscentrum, een centrum voor kortverblijf, het dienstencentrum Geselle, en er zijn zorgverblijven voor koppels.

(LDW – Foto’s LDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier