Wingene heeft waterleidingsproblemen en eist zuiver water

© Wikimedia Commons
Redactie KW

Al verschillende jaren stroomt er in sommige wijken in Wingene bruin water uit de kranen. De politieke partij Burgerbelangen wil nu het probleem in kaart brengen.

Burgerbelangen kaartte eind november vorig jaar het probleem van het bruin leidingwater al aan. “Schepen Hedwig Kerckhove bevestigde toen dat de oude gietijzeren buizen oxideren, waardoor het water kleurt”, vertelt raadslid Martine Devisscher van oppositiepartij Burgerbelangen. “De leidingen moeten dus hoogdringend vervangen worden.”

Maar ondanks contact met de Watergroep en frequentere spoelingen blijft er bruin water uit de kranen komen, vooral in Sint-Jan. “We proberen de gedupeerden nu te motiveren om hun problemen met het drinkwater kenbaar te maken. Daarvoor delen we flyers uit in de straten. Zo kunnen we de reacties groeperen en nieuwe initiatieven nemen tegen de Watergroep.”

Wie problemen heeft met roestig water kan bevindingen, foto’s en filmpjes doorsturen naar roestwaterslikikniet@gmail.com of contact opnemen met Gilbert Laforce (051 65 70 55) of een ander bestuurslid van Burgerbelangen. Er is ook een Facebookgroep gelanceerd: ‘Roest Water’.

(Lien Depauw)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt van vrijdag 11 april

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier