Wiloo gekant tegen oefenvluchten tijdens weekend

Redactie KW

Volgens Wiloo, Werkgroep Impact Luchthaven Oostende op de Omgeving, voert Jetairfly onwettig oefenvluchten uit op de Oostendse luchthaven tijdens het weekend. De luchtvaartmaatschappij ontkent de aantijging.

Vzw Wiloo stelde naar eigen zeggen verbijsterd vast dat Jetairfly zaterdag oefenvluchten uitvoerde op de Oostendse luchthaven met een B737. Volgens Jacques Denecker van Wiloo is dat met dergelijk soort toestellen in de weekends verboden.

Woordvoerder Hans Van Haelemeersch van Jetairfly reageert verbaasd. “Ik kan me niet voorstellen dat onze maatschappij zonder toestemming zulke oefenvluchten houdt”, aldus de woordvoerder. “Kijk, iedereen heeft vandaag de mond vol van de veiligheid in het luchtverkeer, zeker na de paar ernstige crashes in het voorbije jaar. Als tweede grootste luchtvaartmaatschappij van ons land primeert voor ons de veiligheid en geven we onze piloten de best mogelijke opleiding. Naast de theorie zijn er dus ook de vluchten in de simulator. Maar uiteindelijk zijn er ook reële oefenvluchten nodig. Zaterdag waren er vier piloten in het toestel aanwezig en werd in totaal 24 keer een touch-and-go uitgevoerd.”

(ML)