Willemsfonds Zwevegem organiseert feest met de burgemeester

Willemsfondsvoorzitter Yvan Nys (r) klinkt met burgemeester Doutreluingne. © GJZ
Redactie KW

Marc Doutreluingne is vijf jaar burgemeester van Zwevegem en dat wil hij, samen met het Willemsfonds, feestelijk in de kijker zetten. Op vrijdag 29 september organiseren zij ‘Feesten met de Burgemeester’.

Het idee om een feest te organiseren is ontstaan tijdens een Willemsfondsvergadering. “We dachten er aan om tijdens onze Breughelavond naast de verdienstelijke bestuursleden, ook de burgemeester te huldigen wegens zijn 5 jaar burgemeesterschap.”, zegt Yvan Nys van het Willemsfonds. De burgemeester is al zo’n 35 jaar lid van die vereniging.

Al vlug werd beslist de zaken wat groter aan te pakken en een heus feest te organiseren. “We kregen de medewerking van de Zwevegemse Open VLD-afdeling en enkele vrienden, om het feest in goede banen te leiden.” De burgemeester zelf was meteen gewonnen voor het idee, maar stelde de voorwaarde dat de opbrengst naar een Zwevegems goed doel gaat. “Iedere vereniging die een zuiver sociaal doel nastreeft, en verbonden is met Zwevegem, komt daarvoor in aanmerking.”

Goed doel

Momenteel komen vier verenigingen in aanmerking: Jongerenzorg Vlaanderen (Huize Ten Dries), Food4all, De Hestruden en De Engelenhoeve. “Mochten er nog verenigingen zijn die denken in aanmerking te komen, mogen ze zich nog altijd melden.”, weet de burgemeester te vertellen. Op de avond worden twee verenigingen geloot die de pot zullen delen. Er is voor elk van die twee zeker 500 euro voorzien.

De avond zelf wordt muzikaal opgeluisterd door de covergroep ‘Les Sacs à Sacs’ en door dj Glenn D die voor de nodige ambiance zal zorgen. De naam van de verrassingsact werd ook al bekend gemaakt. Wannes Capelle zal er een half uurtje solo komen optreden. Dit rond 22.30 uur. Het feest begint om 20 uur en gaat door in de fuifzaal van Transfo. De toegang bedraagt 10 euro, waarin één aperitief is inbegrepen. Kaarten zijn te bekomen bij de Willemsfondsbestuursleden of via yvan.nys@telenet.be.

(GJZ/foto GJZ)