Wijnhandelaar Frank Lootens uit Gistel verklapt de nieuwste wijntrends

04/01/15 om 10:53 - Bijgewerkt om 10:53

Bron: Kw

De hartige feestmaaltijden en de daarbij horende glazen, karaffen en flessen wijn zitten achter de kiezen. Volgens oenoloog Frank Lootens werd deze feestdagen duidelijk meer Spaanse- en biologische wijn gedronken.

Voor wijnhandelaars, onder wie Frank Lootens met zijn wijnhandel in de Donckerstraat, is de eindejaarsperiode de drukste periode van het jaar. Hotels, restaurants, cafés en particulieren slaan net voor en tijdens de feestdagen nog veel flessen wijn in. Die verkoop legt enkele tendensen bloot. "Vooral biologische wijn kent een stijging in verkoop. Mensen worden bewuster en biologisch is populair geworden. Op de wijnmarkt is dat niet anders", vertelt de wijnhandelaar. Biologische wijn wordt vervaardigd op het ritme van de natuur, zonder chemische bestrijdingsmiddelen in de wijngaard of onnatuurlijke toevoegingen in het brouwproces.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee