Wijnhandelaar Frank Lootens uit Gistel verklapt de nieuwste wijntrends

04/01/15 om 10:53 - Bijgewerkt om 10:53

Bron: Kw

De hartige feestmaaltijden en de daarbij horende glazen, karaffen en flessen wijn zitten achter de kiezen. Volgens oenoloog Frank Lootens werd deze feestdagen duidelijk meer Spaanse- en biologische wijn gedronken.

Voor wijnhandelaars, onder wie Frank Lootens met zijn wijnhandel in de Donckerstraat, is de eindejaarsperiode de drukste periode van het jaar. Hotels, restaurants, cafés en particulieren slaan net voor en tijdens de feestdagen nog veel flessen wijn in. Die verkoop legt enkele tendensen bloot. "Vooral biologische wijn kent een stijging in verkoop. Mensen worden bewuster en biologisch is populair geworden. Op de wijnmarkt is dat niet anders", vertelt de wijnhandelaar. Biologische wijn wordt vervaardigd op het ritme van de natuur, zonder chemische bestrijdingsmiddelen in de wijngaard of onnatuurlijke toevoegingen in het brouwproces.
...

Verder lezen?

Abonneer u nu op KW. Het biedt tal van voordelen:
  • Digitale toegang tot KW van deze week
  • Onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW
  • Toegang tot het KW archief

Kies hier uw abonnement op maat:

Proef

E-krant + KW.be
1 maand GRATIS

Activeer nu »

Comfort Abonnement

Krant + E-krant + KW.be

Abonneer nu »

Digitaal Abonnement

E-krant + KW.be

Abonneer nu »

Gelieve een geldig e-mailadres mee te geven
Er is een fout opgetreden