Wijnendalenaar volgt opleiding tot stadsmolenaar in Brugge

14/07/17 om 17:11 - Bijgewerkt om 17:10

Wijnendalenaar Bart Van Steenkiste (29) volgt een opleiding tot stadsmolenaar in Brugge. Hij loopt momenteel stage in de historische Sint-Janshuismolen op de Kruisvest. "Het is fantastisch om in een stuk levend erfgoed te werken en een eeuwenoud ambacht in ere te houden", lacht Bart. "Dit is voor mij echt een droomjob."

Als hij in september afstudeert zal Bart Van Steenkiste uit de Steenstraat in Wijnendale voortaan de historische Sint-Janshuismolen op de Kruisvest draaiende mogen houden. In die molen loopt hij momenteel stage om het oude ambacht van molenaar onder de knie te krijgen. "Ik heb heel lang in de privébewaking gewerkt", steekt Bart van wal. "In januari 2015 werd ik uiteindelijk erfgoedbewaker in Brugge en ik werd toen op een veertiental verschillende locaties in de stad ingezet, vooral musea. Ik zat dus zo'n beetje overal, maar het Belfort en de molens op de Kruisvest spraken mij het meest van al aan. Toen ik de kans kreeg om een opleiding te volgen tot stadsmolenaar heb ik dan ook niet lang moeten twijfelen. Afgaande ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!