Wijkkoor Peter & Zot Menen ontmoet koningin Mathilde

Redactie KW

Op woensdag 25 juni reikte koningin Mathilde de federale prijs voor armoedebestrijding 2014 uit en het wijkkoor Peper & Zot mocht de prijsuitreiking opluisteren.

“Waarom ze precies aan ons gedacht hadden, weet ik niet maar een tijdje geleden kregen we een telefoontje van de federale overheidsdienst maatschappelijke integratie en armoedebestrijding”, zegt Patrick Masson.

Niet iedereen van het koor kon mee naar Brussel, omdat er geen plaats genoeg was. “Uiteindelijk zijn we met de mensen die het meest met ons optreden, naar Brussel gereisd. We waren met dertien. Vooraf moesten we van iedereen de namen en de nummers van de identiteitskaarten doorgeven. We vermoeden dat de staatsveiligheid iedereen wou checken, dat was voor niemand van ons een probleem.”

Na de prijsuitreiking maakte koningin Mathilde tijd voor een fotoshoot en een babbeltje met de dertien meegereisde leden van het koor. “Het maakte eigenlijk bij elk van ons indruk. Er wordt nog elke dag over gepraat. We zullen het niet snel vergeten.”

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie van vrijdag 4 juli.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier