Wijk Oud Knokke-Oosthoek neemt afscheid van bekende ‘wiekfliek’ Philippe Deleersnyder

Philippe Deleersnyder (rechts) bij commissaris Frederic Neirynck, directeur van de directie Gebiedsgebonden politie. © GF
Redactie KW

Philippe Deleersnyder, intern ook wel met zijn korpsnummer ‘001’ aangesproken, gaat met pensioen als wijkagent en dat na een carrière van 35 jaar.

“Een vertrouwd gezicht verdwijnt in de wijk Oud Knokke-Oosthoek”, zegt woordvoerster Isolde Van Eenooghe van PZ Damme/Knokke-Heist. “‘Wiekfliek’ Philippe Deleersnyder (65) gaat met pensioen na een politiecarrière van 35 jaar. Inspecteur Serge Degrande (46) neemt de fakkel over.”

Philippe ging in 1981 aan de slag bij de gemeentepolitie. “Als kok kon ik mijn jong gezin te weinig zekerheid bieden”, licht Philippe zijn keuze toe. “Ik koos voor de politie, maar het was geen gemakkelijk start. Opnieuw studeren, leren typen … De typecursus die mijn kinderen volgden, kwam ook mij goed van pas.”

Al na enkele jaren ruilde Philippe de Interventiepolitie voor het wijkteam Knokke. “Ik ben er altijd verantwoordelijk geweest voor de wijk Oud Knokke-Oosthoek”, zegt hij trots. “Ik hield van de contacten met de inwoners, was een luisterend oor en zocht mee naar oplossingen voor problemen.”

Serge Degrande wordt de nieuwe wijkagent.
Serge Degrande wordt de nieuwe wijkagent.© GF

Inspecteur Serge Degrande was de afgelopen jaren zelf ook aan de slag bij de Interventiepolitie. “Vandaag voelt wat als mijn eerste schooldag”, lacht Serge. “Het zal wat tijd vragen om de wijk en de bijhorende wijkwerking te leren kennen, maar ik ben gemotiveerd.”

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier