Wielsbeke krijgt titel van Dementvriendelijke Gemeente

Redactie KW

In Wielsbeke en deelgemeenten Ooigem en Sint-Baafs-Vijve staan op zes locaties langs wandelroutes of -paden borden met de titel ‘Dementvriendelijke Gemeente’. Vlaanderen gaf Wielsbeke recent deze titel.

OCMW-voorzitter Filiep De Vos en projectleiders Hein Vanhuyse en Jolien Vandersteene zijn tevreden met de door Vlaanderen uitgereikte onderscheiding.

“Wij hadden in september vorig jaar een startcampagne die de problematiek van dementie belichtte bij scholen, lokale verenigingen en organisaties”, vertellen ze. “Nu hebben we drie stappen te zetten om te bewijzen dat Wielsbeke dementvriendelijk is. Zo lanceren we een gratis info-en hulplijn voor alle Wielsbekenaars die met vragen zitten over dementie. Daarnaast zijn er vanaf nu ook elke derde dinsdag van de maand in het gemeentehuis consultatiemomenten van 17 tot 19 uur. En de nieuwe borden langs wandelroutes moeten de verenigingen ertoe aanzetten om de wandelingen die erlangs passeren op te nemen in hun activiteitenkalender. Zo vragen we aandacht voor de problematiek en voeren we promotie voor onze aanpak ervan.”

De gratis hulplijn over dementie kan je bereiken via 0800 12 699.

(DJW)