Wielsbeekse VZW kan rekenen op 82 deelnemers aan de Dodentocht in Bornem

Frank Soetaert (midden) wordt geflankeerd door Lore Michels en Olivier Deleersnyder. Zij nemen voor het eerst deel. © NVR
Redactie KW

VZW voor kinderen neemt elk jaar deel aan de Dodentocht in Bornem. Vandaag, vrijdag 10 augustus, wandelt de Wielsbeekse vzw met haar sympathisanten 100 kilometer ten voordele van het onderzoek naar de stofwisselingsziekte mucoviscidose. Maar liefst 82 moedige stappers gaan de uitdaging aan.

Lore Michels en Olivier Deleersnyder nemen dit jaar voor het eerst deel. “Ik wou vorig jaar al meedoen, maar op het laatste nippertje moest ik daar noodgedwongen van af zien. Dit jaar wil ik de uitdaging aangaan en mijn eigen grenzen opzoeken”, vertelt Lore. Olivier is sportief aangelegd en wil ook tot het uiterste gaan. “Ik heb al enkele Spartacusruns achter de rug, maar daar bleef ik wat op mijn honger zitten. Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging en toen stootte ik op de deelname aan de Dodentocht van de VZW voor kinderen. Ik heb twee vrienden warm gemaakt en samen hebben we ons ingeschreven.” Omdat het voor een goed doel is, werkt het extra motiverend. “Je wil sowieso de eindmeet halen. We zijn dankbaar dat wij nog 100 kilometer kunnen wandelen. Mucopatiënten kunnen minder sporten, dus daarom is onderzoek naar die ziekte heel belangrijk”, vertelt Olivier.

“We startten in 2015 met 15 mensen. Nu zijn er 82”

Tips en begeleiding

Lore en Olivier hebben een doorgedreven voorbereiding achter de rug. De vzw heeft al enkele jaartjes ervaring en gaf nieuwe deelnemers dan ook enkele tips. “Vanaf april wandelden we wekelijks 10 of 15 kilometer. Daarna dreven we dit op naar 20. De laatste keer wandelden we 50 kilometer. We trainden ook eens ‘s nachts zodat we konden weten hoe dit aanvoelde. De Dodentocht start immers om 21 uur. Het eerste deel wandelen we dus in het donker”, weet Lore.

Ze willen absoluut de eindmeet halen, maar weten dat er ook enkele valkuilen zijn. “Als je wandelt gaat de tijd enorm traag vooruit. We zullen van tussenpunt naar tussenpunt moeten wandelen. Om de tien kilometer staat de vzw klaar voor ons zodat we wat kunnen uitrusten. Men zorgt voor een optimale begeleiding”, zegt Lore. Olivier heeft eerder schrik voor blessures. “Na de training van 50 kilometer had ik dagenlang pijn aan mijn voeten. Ik hoop maar dat ze tegen het begin van de Dodentocht blessurevrij zijn. Met goede benen en voeten zal onze start probleemloos verlopen”, schat hij in.

Dubbeldekker

Met 82 deelnemers zijn ze dit jaar. Frank Soetaert van VZW voor kinderen is enorm trots. “We startten in 2015 met een kleine bende van 15 mensen. Nu zijn er 82. Dat is de capaciteit van een volle dubbeldekker. Meer is voor onze organisatie niet haalbaar.”

Tot morgenavond kunnen mensen nog een bedrag op de deelnemers inzetten. “Dat kan een vast bedrag zijn of per kilometer. Zo hopen we een groot bedrag bijeen te krijgen”, besluit Frank. (NVR)

Meer info over de sponsoring: www.vzwvoorkinderen.be, https://goo.gl/te9i2L en op Facebook.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier