Wielrenner Dieter Bouvry meet zich met paard op Winkel Koerse

Redactie KW

Sint-Eloois-Winkel maakt zich klaar voor de 158ste editie van paardenkoers Winkel Koerse. Naar jaarlijkse gewoonte zullen de inwoners er opnieuw een waar volksfeest van maken.

Op dinsdag 7 oktober is er in Sint-Eloois-Winkel naar jaarlijkse traditie paardenkoers vanaf 14.30 uur . Ze stomen zich klaar voor de 158 editie van Winkel Koerse. Dit koersgebeuren op straat, een unieke wedstrijd in ons land, is georganiseerd door de Koninklijke vzw De Paardekoers aan de Steene Molen.

GAIA

Nadat men vorig jaar, in samenspraak met Michel Vandenbosch van dierenrechtenorganisatie GAIA, zorgde voor een nog langere uitloopstrook bestaande uit 150 ton zand, wil men dit jaar de nadruk leggen op de jurering. Deze jury bestaat dit jaar uit Krist Vandemoortele en Yves Seurynck.

Voor het eerst in de geschiedenis van Winkel Koerse zal een wielrenner uit de Gullegemsestraat, Dieter Bouvry, het opnemen tegen een paard. Winkel Koerse is ook een evenement waar heel de gemeente aan deelneemt, de dag waarop heel wat inwoners vrijaf nemen om het evenement bij te wonen. Verdeeld over 40 wijken, hebben ze elk een wijkburgemeester die hun paard naar de overwinning zal schreeuwen.

Op zondag 5 oktober is er een misviering, paardjesworp, paardenzegening en wandeling .

(LDE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier