Wielrenner Dany Dalle wint Blankenbergse sporttrofee

Redactie KW

Vrijdagavond heeft de stedelijke sportraad van Blankenberge haar jaarlijkse sporttrofeeën uitgereikt in het stadhuis.

Er waren vier nominaties voor dé sporttrofee van de avond: de herenploeg van Tennisclub Blankenberge, de aflossingsploeg dames van de BZV, gevechtssporter Gilles Duflou en wielrenner Dany Dalle. De laatstgenoemde ging net met iets meer punten lopen dan Duflou.

Dany Dalle (52) is afkomstig uit Damme maar nu Blankenbergenaar. Zijn voorgeschiedenis in de sport vat zich samen op het voerbalveld waar hij als jongere nog deel uitmaakte van de jeugdselectie bij Cercle Brugge KSV. Zijn loopvermogen en het vele pendelen per fiets tussen Damme en Brugge zorgde later voor een hardrijder op de fiets. Doorheen het afgelopen sportjaar behaalde hij verschillende podiumplaatsen. In het duathlon haalde hij de gouden plak op 17 september in De Panne, op 18 december in Kasterlee en op 27 december in Kleit. Bij de laatste twee competities viel hij onder de categorie 50+.

De man is lid van de Polderbutters en Olympia Bikers. Hij kreeg de trofee in ontvangst van Sportschepen Katrien Van Ryssel en voorzitter van de sportraad Jean-Marie Deleu.

Xenia Lammerteyn, Sarah Goegebeur en Cindy Debois van de Blankenbergse Zwemvereniging en Eric Bellaert en Marcel Quyssens van de lokale basketbalclub werden gehuldigd voor hun verdiensten aan de Blankenbergse sport. De trofee voor sportieve loopbaan ging naar Lucien Van Kersschaever. Beloftevolle jongere is dit jaar de negenjarige Shanaya Esther Schollaert die actief is als loopster in de atletiek. (JW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier