Wielrennen Yves Lampaert krijgt eerste Rode Kruis-sticker in Ingelmunster

Beroepsrenner Yves Lampaert ontving het eerste exemplaar van de nationale Rode Kruis-sticker. (Foto FODI)
Redactie KW

Op donderdag 24 april start de jaarlijkse verkoop van de stickers en in de Brigandsgemeente werd het allereerste exemplaar overhandigd aan beroepsrenner Yves Lampaert.

Yves studeerde aan het Vives in Roeselare, waar de leerlingen vanaf een bepaalde leeftijd ook de mogelijkheid kregen om naar de bloedafname te gaan. “Mijn vrienden gingen, ik niet. Toen was ik al wielrenner en als wielrenner heb ik mijn bloed meer dan nodig”, zegt Yves tegen Marianne Vromman, de plaatselijke voorzitter van het Rode Kruis, die langsging bij de renner in de ouderlijke woning in de Zuidstraat. Yves heeft een grote bewondering voor de mensen die bloed geven en ook voor het Rode Kruis.

Judo

“Vroeger ging ik naar de judo – ik behaalde zelfs de zwarte gordel – en waren er wedstrijden, dan was het Rode Kruis vaak present. Ook als renner kom ik regelmatig in contact met het Rode Kruis. Op iedere wielerwedstrijd zijn er mensen van het Rode Kruis of een andere organisatie aanwezig om hulp te bieden waar nodig.” Steunde Yves in de voorbije jaren het Rode Kruis ? “Natuurlijk, waarom niet ?”, zegt hij. “Ik bewonder het werk van deze mensen en net zoals zovelen kocht ik altijd een zelfklever aan, waarvan de opbrengst rechtstreeks gaat naar de plaatselijke werking.”

(PD-foto PD)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier