Wielerwedstrijd 1 mei in Tielt wil meer renners lokken

Van links naar rechts: Simon Bekaert - Vic Verbrugge - Geert Arteel - Guido Mehuys - Bjorn Derock
Redactie KW

Naar goede gewoonte organiseert de Socialistische Partij op 1 mei een wielerwedstrijd door de straten van Tielt. Dit jaar opteert de partij voor een ietwat andere aanpak om meer renners naar de koers te lokken.

Tijdens een persconferentie maandagavond deed gemeenteraadslid Vic Verbrugge (sp.a) het nieuwe plan uit de doeken. “Omdat we vaststelden dat er de voorbije jaren toch niet al te veel renners meer aan de start kwamen van onze koers, werden we genoodzaakt om iets nieuws te zoeken”, klonk het.

“Op initiatief van onze koersdirecteur, Geert Arteel, werd contact gezocht met Dynamic Body – wielertoeristenwedstrijden. Onze wedstrijd zal de eerste van acht wedstrijden zijn die deel uitmaakt van een West-Vlaams criterium voor wielertoeristenwedstrijden”, aldus Verbrugge.

Het is niet de bedoeling dat deelnemers aan alle acht de wedstrijden zullen deelnemen. Men kan ervoor kiezen om enkel in Tielt aan de start te komen. De grootste verandering met de voorbije jaren is dat ook deelnemers van buiten Tielt mogen deelnemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier