Wielercomité Sint-Pieter uit Kuurne is erg ambitieus

De leden van het Wielercomité Sint-Pieter in grijze polo samen met de vrienden, sponsors, medewerkers, sympathisanten en mensen van het Sint-Pietersfestival op de Hoeve Vandewalle. (Foto NSK) © NSK
Redactie KW

Het wielercomité van Sint-Pieter nodigde onlangs leden, sponsors en sympathisanten uit voor zijn vijfde verjaardag. Het comité organiseert dit jaar in samenwerking met de Koninklijke Sportingclub opnieuw de twee nieuwelingkoersen van het Sint-Pietersfestival. Het werkt bovendien aan een belangrijk wielerevenement.

Vijf jaar geleden hield het vroegere wielercomité het voor bekeken en ging het Sint-Pietersfestival, de overkoepelende organisatie, op zoek naar nieuwe mensen. Eddy Lafaut verzorgt de public relations van het nieuwe wielercomité van Sint-Pieter. “Ik ben bij het nieuwe comité gekomen toen Carl Vereecke en Geert Moreel met enkele dagen verschil kwamen praten over een nieuw wielercomité op Sint-Pieter en daarbij opmerkten dat dit eigenlijk volledig mijn ding zou zijn”, vertelt Eddy Lafaut.

Het Wielercomité Sint-Pieter organiseert op woensdag 25 juni de Ereprijs Berlico en op zondag 29 juni de Ereprijs Devos-Capoen. “Bovendien zijn we volop bezig met een opmerkelijk wielerevenement. Helaas kunnen we hierover nog geen verdere informatie geven. We werken bij die organisaties heel nauw samen met de Koninklijke Sportingclub, de organisator van Kuurne-Brussel-Kuurn e”, besluit Sophie Demeyere, die al vijf jaar lid is van het wielercomité.

(JPDK)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier