Wielerclub eert Dirk Bisschop met tweedaagse memorial

© VDB
Redactie KW

Wielerclub De Vredespurters breidt volgend jaar zijn jaarlijkse wielerwedstrijd in het centrum van Damme uit tot een tweedaags evenement. Daarmee wil het zijn overleden voorzitter, burgemeester Dirk Bisschop, eren.

Al negen keer organiseerde wielerclub De Vredespurters de Guido Reybrouck Classic, een junioreswedstrijd als eerbetoon aan de Moerkerkse ex-profrenner. De wedstrijd groeide in geen tijd uit tot een klassieker. Om de periode tussen de start en aankomst van de juniores te overbruggen, organiseert de club ook ook elk jaar een afwachtingswedstrijd voor nieuwelingen.

Tweedaagse

Volgend jaar, naar aanleiding van de tiende editie van de Guido Reybrouck Classic, breidt de organisatie dit laatste uit tot een tweedaags evenement. “Vanaf volgend jaar organiseren we de Memorial Burgemeester Dirk Bisschop”, vertelt Hubert Van Nieuwkerke. “We zetten dit stapje hoger als eerbetoon aan onze overleden voorzitter. Sinds de verhuis van onze wielerwedstrijd van Moerkerke naar het centrum van Damme had Dirk Bisschop – zelf een groot wielerfanaat – het voorzitterschap van onze club op zich genomen.”

Het tweedaags evenement zal plaatsvinden op zaterdag 21 en zondag 22 maart. Op zaterdag vindt er een nieuwelingenwedstrijd over 55 kilometer, verdeeld over tien ronden van 5,5 kilometer, plaats.

(ON)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad.