Wie wil op de foto met Tudor en zijn zonnebril?

12/07/17 om 11:37 - Bijgewerkt om 11:36

Een hond met een zonnebril op zijn hoofd. Wie deze zomer een festival doet, heeft veel kans om hem tegen het lijf te lopen. Tudor de labrador is namelijk een opvallende festivalganger met een nobele missie: geld inzamelen voor het goede doel.

Wie wil op de foto met Tudor en zijn zonnebril?

Tudor schuimt deze zomer de festivals af. Telkens met een stoere zonnebril op z'n snoet. Niets bijzonders, zou u denken. Ware het niet dat Tudor een twee jaar oude labrador is. Samen met zijn baasje Nicolas Compernolle (28) uit Brugge hoopt hij op die manier wat geld in het laatje te brengen voor het goede doel. En daar lijkt de jonge hond - die afgelopen weekend een opgemerkte gast op het Cactusfestival in Brugge was - aardig in te slagen. "Het is ongelooflijk hoe positief alle festivalgangers hier op reageren. Tudor bracht al heel wat positivisme in mijn leven en lijkt dat nu wel door te trekken", zegt baasje Nicolas.

Grappige karikatuur

Het begon eigenlijk als een banale grap. Nicolas en Tudor waren samen op het foodtruckfestival Barrio Cantina in Brugge toen de zonnebril en de pet plots van de neus en het hoofd van het baasje naar de snuit en de kop van de hond gingen. "De karikatuur is gewoon grappig", zegt Nicolas. "Je wordt vrolijk van hem zo te zien. En ik heb het opgezocht: het kan helemaal geen kwaad voor zijn ogen." (lacht) Nicolas en Tudor zijn al twee jaar een onafscheidelijk duo. Dus toen die eerste drie weken geleden op een festival in het Nederlandse Goes aan het werk was, was die tweede ook van de partij. Hij kreeg weer de zonnebril op zijn snuit en had onmiddellijk weer heel wat bekijks. "De eerste avond namen zeker 200 mensen een foto van hem. Heel Goes sprak er over."

Delen

Tudor bracht al heel wat positivisme in mijn leven en lijkt dat nu wel door te trekken

Al grappend dacht Nicolas eraan om een euro per foto te vragen. De avond erna deden mensen spontaan een gift in ruil voor een foto. "In twee uur tijd lag er 170 euro in mijn schaaltje", zegt Nicolas. "Maar het was nooit mijn bedoeling om daar geld uit te slaan. Dus ben ik beginnen nadenken." Nicolas besliste om het geld voor een goed doel te gebruiken. Hij wil er namelijk iemand aan een blindengeleidehond mee helpen. "Ofwel kan ik wat helpen bij de opleiding of bij de aankoop zelf", zegt hij. "Ik moet het nog wat verder uitdokteren, want het is allemaal wel heel snel gegaan. Maar Tudor heeft mijn leven echt verrijkt. Ik kan me zelfs niet voorstellen wat zo'n hond dan nog voor iemand die hulpbehoevend is kan betekenen. Net daarom wil ik samen met hem voor zo iemand echt een verschil maken."

Sponsor

Ondertussen werden Nicolas en Tudor al door Pearle Opticiens gecontacteerd voor een samenwerking. Met andere woorden: de zonnebril op zijn schattige snoet is gesponsord. En ook de festivalzomer raakt aardig gevuld. Wie op de foto wil met Tudor en zijn zonnebril kan terecht op de Gentse Feesten, Bomboclat, Cirque Magique, Ibiza at the Beach, Leffinge Leuren...

(TLG)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!