Wie verdient er zeker nog een eigen straatnaam in Brugge?

17/03/14 om 16:50 - Bijgewerkt om 16:50

Bron: Kw

Er is de laatste dagen aardig wat te doen over goeie of minder goeie straatnamen in de hoofdstad van West-Vlaanderen.

Wie verdient er zeker nog een eigen straatnaam in Brugge?

Burgemeester Renaat Landuyt onderzoekt de mogelijkheid om de Veldmaarschalk Fochstraat om te toveren in Nelson Mandelastraat. En het 11 Juli-Komitee van Brugge heeft dan weer positieve respons van het stadsbestuur gekregen op de vraag om een straat naar Eugeen Van Steenkiste te noemen. Deze hoofdgeneesheer van het ziekenhuis Sint-Jan was het allereerste gemeenteraadslid dat Nederlands sprak tijdens de zittingen, tot ergernis van de toenmalige burgemeester en zijn collega's.

En dan is er nog Marina Lapouter, de dochter van Willy Lustenhouwer. Zij vindt, niet helemaal ten onrechte, dat ook haar vader een straat met zijn naam verdient.

Maar ongetwijfeld zijn er nog wel enkele anderen die het volgens onze lezers ook verdienen om een straat naar hem of haar genoemd te krijgen. De redactie van Brugsch Handelsblad verneemt met veel plezier jullie voorstellen en suggesties. Mail ze, bij voorkeur met ook enige argumentatie, naar jean.herreboudt@kw.be.

(FJA/JH)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!