Wie ontsnapt aan Chicken Run?

We zien de jarige Laura Lenvain (derde van rechts) met haar vrienden en uitbaatster Kaat Vandorpe (links). (Foto CMK)
Redactie KW

Sinds kort kan je boven kiprestaurant Kaatje Kip terecht voor een nieuwe escape game genaamd Chicken Run. Voor Kaat Vandorpe (35) was het een logische stap om haar escape room te ontwikkelen in hetzelfde kippenthema als het restaurant van haar vriend Geert Dejaegher. Chicken Run is nog maar de tweede escape game in Kortrijk.

De deelnemers van Chicken Run zijn gedurende het spel kippen die een uur de tijd krijgen om te ontsnappen voor ze geslacht worden in het restaurant beneden. Eén iemand krijgt de speciale functie van Kaatje Kip, maar wat dat precies inhoudt, wil Kaat nog niet verklappen. “Het is natuurlijk wel leuk voor bijvoorbeeld een vrijgezellendag of een verjaardag om die persoon een speciale rol te geven”, vertelt Kaat.

“Volledig in de game”

“Wij hadden maar één minuut over”, vertelt Laura Lenvain, die voor haar zestiende verjaardag als verrassing de escape game mocht spelen met vrienden. “We zijn dus echt op het nippertje ontsnapt. In het begin ben je nog relaxed, maar hoe verder je geraakt hoe nerveuzer je wordt omdat je eruit wil geraken. Voor één uur lang zit je echt volledig in de game en ben je met niets anders bezig, echt leuk.” Laura en haar vrienden vonden het een leuke ervaring en het smaakt zeker naar meer vinden ze.

“Nachten heb ik wakker gelegen van hoe ik de raadsels in elkaar moest steken”

Kaat Vandorpe werkt als hoofdberoep in de farmaceutische sector. Enkele jaren geleden ging ze vier vijfden werken omdat ze nood had aan een creatieve uitlaatklep. Zo kwam uiteindelijk ook het idee om een escape game te ontwikkelen. “Nachten heb ik wakker gelegen van hoe ik de raadsels in elkaar moest steken”, zegt Kaat. “De afgelopen maanden heb ik mijn vrienden vaak als proefkonijn gebruikt. Het is immers niet evident om de juiste balans te vinden tussen moeilijk en makkelijk in de raadsels.”

Tips

Tijdens de game volgt Kaat alles mee op camera. “Het moment dat ze iets ontrafelen, is voor mij super om te zien”, vindt Kaat. Als de deelnemers echt vast zitten, dan heeft Kaat haar walkietalkie klaar om een tip te geven. Zelf woont Kaat niet in Kortrijk, maar in Gent met haar vriend. Toch is ze blij met haar keuze voor een Kortrijkse uitvalsbasis omdat er in Gent al heel wat escape rooms zijn. In Kortrijk was er nog maar één andere: Cube One.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier