Wie dropte al die handgeschreven briefjes over Jezus in de bus in Oostende en Middelkerke?

Alain Hallemeesch toont het briefje die deze morgen bij hem in de brievenbus zat. © JRO
Redactie KW

Vrijdag werden in verschillende brievenbussen in Oostende en Middelkerke kleine handgeschreven briefjes gevonden met opschriften over Jezus Christus.

Sommige briefjes zijn in het Nederlands opgesteld, andere dan weer in het Frans. “Jesus Christus est le chemin, la verité et le vie reprent toi de tes pechés”, klinkt het op het briefje dat in de brievenbus van Alain Hallemeesch (51) op de Torhoutsesteenweg in Oostende werd gestopt. “Ik dacht dat het om een flauwe grappenmaker ging”, zegt Alain. “Maar toen ik op de sociale media zag dat verschillende mensen briefjes hadden gekregen, geschreven met hetzelfde handschrift maar met andere teksten eveneens verwijzend naar Jezus Christus, wist ik dat de persoon in kwestie een duidelijke boodschap wou verspreiden.”

Wie dropte al die handgeschreven briefjes over Jezus in de bus in Oostende en Middelkerke?

De briefjes beperkten zich niet alleen tot Oostende. Ook Emily Rabaut (24), vorig jaar kandidate Miss België, kreeg in Middelkerke een gelijkaardig briefje in de bus, deze keer in het Nederlands. ‘Jezus Christus hou van jou, geloof en berouwt u. Marcus 7: 20-23’, staat erop te lezen. “Ik dacht even aan getuigen van Jehova, maar te zien aan het gebrekkig Nederlands kon dat niet echt”, vertelt Emily. “Ik heb ook nog nooit geweten dat deze mensen zo te werk gaan. Maar ik ben natuurlijk wel benieuwd wie de briefjes heeft verspreid.”

Wie dat weet, mag het onze redactie trouwens altijd melden.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier