Wibilinga Wevelgem werkt mee aan Duitse tentoonstelling

De delegatie van Wibilinga bestond uit Didier Stragier, Lothair Vanoverbeke, Guy Desloovere, Ludo Vanheesbeke en Jan Vancoillie. (GF)
Redactie KW

Nog tot 2 november loopt in Hohenlockstedt in Duitsland een tentoonstelling over de Eerste Wereldoorlog. Dat er een tentoonstelling over die historische gebeurtenis loopt in Duitsland, is op zich al bijzonder. Het feit dat Jan Vancoillie en heemkring Wibilinga Wevelgem eraan meewerkten, geeft de expositie nog iets extra’s.

Op vrijdag 7 februari werd in Hohenlockstedt in Schleswig-Holstein de tentoonstelling ‘Helm ab zum gebet’ officieel geopend, in aanwezigheid van Jan Vancoillie en een delegatie van heemkring Wibilinga. Achim Jabusch, voorzitter van de heemkring Verein für Kultur und Geschichte van Hochenlochstedt had Wibilinga uitgenodigd. “Jan Vancoillie leerde Hochenlochstedt kennen toen hij er met zijn Finse vriendin op bezoek was. In Hochenlochstedt werden vanaf 1915 Finse vrijwilligers opgeleid. Hij nodigde Achim Jabusch uit op de voorstelling van zijn boek Menen Wald”, klinkt het.

(Lien)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier