‘Why not?’ wil Bono naar Kortrijk halen

Redactie KW

Vier Kortrijkzanen vormen ‘Why Not?’ en willen op 5 juni Bono naar de Schouwburg halen.

Wafels bakken en de opbrengst storten naar een ngo in een ontwikkelingsland; oude kleren inzamelen en mensen helpen in de derde wereld; medicatie doneren aan artsen zonder grenzen… Het zijn allemaal acties voor het goede doel. “Maar bij ons drijft de vraag boven of er nog een andere manier is om de gapende kloof tussen Noord en Zuid te verkleinen”, aldus Arne Vandendriessche, die samen met Wouter Verstichel, Leander Naessens en Karel Dewaele ‘Why not?’ opstartte. “Ook aan de andere kant van de wereldbol zijn er veel ondernemers. Elk van hen oefent een onmiddellijke impact uit op de lokale bevolking. Economisch, maar ook sociaal. Wat moesten wij hen nu eens kunnen ondersteunen met de kennis en expertise van bij ons?”

Knallend feest

Maar al snel bleek dat de vier niet de eersten waren met dit idee. Ex-Change focust zich op kennisuitwisseling tussen Vlaamse experten en kmo’s in het zuiden. Jaarlijks worden 200 specialisten naar evenveel kmo’s gezonden, met een rechtstreekse impact op 13.000 werknemers en hun families in het zuiden. “Maar een expert uitsturen kost handenvol geld. Daarom organiseren wij op 5 juni een knallend feest in de Schouwburg van Kortrijk. En hier komt de clou: met de opbrengst sturen wij drie Ex-Change-experten naar Afrika. Heel wat namen hebben al toegezegd: Jan Leyers, Sioen, Dez Mona, Lady Linn, Johan Heldenbergh…”

Om deze avond te promoten, vragen de vier aan iedereen om een heel kort filmpje te maken. En meteen ook Bono, frontman van U2, die dag naar Kortrijk te halen. (AXV-foto Reuters)

Bekijk hier het filmpje met Elio Di Rupo:

Elio Di Rupo from wouter verstichel on Vimeo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier