Whiskyproevers uit Sint-Eloois-Vijve gaan op wandel

Patrick Vandenbussche met enkele van de whisky's die al geproefd werden door het Whiskyproevers Genootschap. © IVD
Redactie KW

Het Whiskyproevers Genootschap pakt ook dit jaar uit met een klassieker om het werkjaar te openen. Op zaterdag 24 februari staat de winterwandeling op het programma, maar voorzitter Patrick Vandenbussche en zijn bestuur hebben nog meer in petto.

“We wandelden al in Sint-Eloois-Vijve, twee keer in Sint-Baafs-Vijve en in Zulte en dit keer trekken we richting Anzegem voor een bijzondere editie”, vertelt voorzitter Patrick Vandenbussche. “Plaats van afspraak is café Luckymar en er wordt al gestart bij valavond omdat de tocht deze keer iets langer is.”

“We verzamelen om 17.30 uur en na een eerste whisky en een hapje wandelen we een stuk door een privébos. We zorgen er wel voor dat we het bos weer uit zijn voor het helemaal donker is en zetten onze weg verder met een mooie tocht door de Anzegemse en Wortegemse natuur. Uiteraard zijn er onderweg enkele stopplaatsen, waar de wandelaars een whisky met een passend hapje aangeboden krijgen. Het wordt alleszins weer een gezellig en smaakvol evenement. De wandeling wordt afgesloten met het proeven van enkele bijzondere whisky’s en we brengen ook een toost uit op de toekomst van de club.”

Onze tocht loopt door de Anzegemse en Wortegemse natuur

“Momenteel tellen we een zestigtal leden, maar we vragen geen lidgeld. Telkens er een activiteit is, informeren we onze leden via e-mail en wie wil deelnemen, betaalt dan gewoon een bijdrage voor de gebruikte whisky. Zo zijn er voor de winterwandeling nog enkele plaatsen vrij en kandidaat-leden die eens willen proeven van onze whiskyclub zijn dus hartelijk welkom. De komende maanden hebben we nog enkele mooie activiteiten op het programma staan. In april is er een proeverij onder de leiding van Mark Dermul van Whivie. Op Manou’s Choice tasting laat ons nieuw bestuurslid Manou Doutreligne ons proeven van een selectie uit zijn whiskyverzameling.”

Highland Games

“Het hoogtepunt van het jaar wordt ongetwijfeld de tweede editie van onze Highland Games, een sport- en spelnamiddag in Schotse sfeer in manège Kerstenburg. Die vindt plaats op zaterdag 8 september maar de deelnemers kunnen zich nu al inschrijven. Op onze Islay-tasting proeven we de toch wel bijzondere whisky van hét Schotse whisky-eiland en we ronden het werkjaar op 2 december af met een Ierse avond met een live folkband. Zoals op al onze activiteiten is onze leuze: proef en geniet met mate(n) of zorg voor een BOB”, besluit voorzitter Patrick Vandenbussche.

(IVD)

Info: Patrick Vandenbussche via 056 60 92 28 of Patrick.Vandenbussche2@pandora.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier