Whiskyproevers Genootschap Golden River uit Sint-Eloois-Vijve organiseerden wandeling

Patrick Vandenbussche met de zes whiskysoorten die geproefd werden tijdens de wandeling. (Foto IVD)
Redactie KW

Eind januari vorig jaar ging Whiskyproevers Genootschap Golden River officieel van start. Op vrijdag 24 januari vierden de whiskyliefhebbers hun eerste verjaardag met een whiskywandeling.

Patrick Vandenbussche is niet alleen de stuwende kracht achter de Vijfse Gezinsbond, maar ook achter de whiskyclub. Na enkele reizen door Schotland raakte hij in de ban van whisky en de cultuur rond de Schotse drank. Ruim twee jaar geleden begon hij met het organiseren van whisky-tastings en vorig jaar was de tijd rijp om een club op te richten. Met de club wil men whisky proeven laagdrempelig en toegankelijk houden.

“Daarom kozen we voor een formule zonder vast lidmaatschap en zonder lidgeld”, aldus Patrick Vandenbussche. “Wie aan een avond wil deelnemen, betaalt gewoon een bijdrage voor de gebruikte whisky. Omdat wij officieel één jaar bestaan als club wilden we iets speciaals doen. We kozen voor een whisky-winterwandeltocht met zes stops waarop telkens één whiskysoort met aangepaste Schotse hapjes geproefd worden. Aan de wandeling wou ik ook een kleine quiz koppelen. Opletten onderweg werd dus de boodschap en de winnaar mocht naar huis met een fles whisky, hoe kan het anders?”

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver van vrijdag 24 januari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier