Whiskybar uit Oostende kan café van het jaar worden

Uitbaters Michiel Mestdagh en Mireille Defreyne. © MF
Redactie KW

Whiskybar The Green Man is genomineerd voor de meest prestigieuze award in België in de categorie whiskycafé/restaurant van het jaar.

Zaakvoerders Michiel Mestdagh en Mireille Defreyne zijn erg opgetogen met deze erkenning. “We zijn genomineerd door de organisatie van de whiskyawards, lees de whiskyindustrie in België. We hebben er goede hoop op, maar naast de publiekssteun is er ook een jury die de zaak beoordeelt op het festival van Gent. Het is dus koffiedik kijken. Stemmen kan tot volgende woensdag”, stelt Michiel.

Beste bar van het land

De whiskybar in de Koningsstraat werd een paar jaar geleden verkozen tot beste whiskybar van het land. Opvallend, want de zaak bestond toen nog maar een jaar. Met 38,5 procent van de stemmen mocht The Green Man zich toen de beste whiskybar van België noemen. “Traag maar gestaag, zo kan je de evolutie van onze zaak omschrijven. Wat de doorslag gaf om deze prijs te winnen? We vermoeden het algemene kader. Deze locatie is een prachtig belle-époquehuis. Sommige mensen zakken daarvoor special af van heinde en ver. We vinden het vooral belangrijk dat iedereen zich hier op zijn gemak voelt. Ooit hadden we eens zeven Amerikanen over de vloer. We bezorgden hen de avond van hun leven. De verhalen die op die manier binnensijpelen in onze privéwoning, want dat is de locatie in de Koningstraat nog steeds, houden het aangenaam voor ons“, aldus nog zaakvoerders Michiel Mestdagh en Mireille Defreyne.

Je kan stemmen via www.whiskyawards.be.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier