Wevelgemse Zondagstukkers maken 160 liter spaghettisaus

De Zondagstukkers nodigen uit voor hun jaarlijkse spaghettiavond. Chef van dienst is Kim Debusseré, midden vooraan zonder biljartkeu. (Foto SLW)
Redactie KW

Op zaterdag 3 februari nodigen de Zondagstukkers iedereen uit op hun spaghettiavond. Het recept is van de hand van chefKim Debusseré, maar alle leden steken een handje toe. “Het geheim? Twee flessen wijn!”

De Zondagstukkers zijn een vrolijke bende oud-Chiro leiders. Op zondagmorgen verzamelen ze in ‘t Bankske en spelen hun partijtje poolbiljart of komen hun vrienden aanmoedigen. “Toen we stopten met de Chiro besloten we ervoor te zorgen dat we elkaar niet uit het oog verloren”, zegt voorzitter Kris Hubrecht. “Wat ooit begon in de jeugdclub wordt 23 jaar later wekelijks verdergezet.”

Hoogtepunt van het jaar is de spaghettiavond. Om acht uur ‘s morgens staan alle Zondagstukkers paraat, het keukenmes in de hand. Allen steken ze een handje toe bij de bereiding van de spaghetti, maar het is chef Kim Debusseré die de instructies geeft. Het is op basis van zijn recept dat de 160 liter saus gemaakt wordt. Een succesformule, zo blijkt na al die jaren. En daar is Kim best wel fier op. “Alle ingrediënten zijn vers, er worden heel wat groenten in verwerkt maar het recept blijft mijn geheim.” De traditie wil dat er stiekem twee flessen wijn worden toegevoegd aan de bereiding, wanneer Kim even de keuken verlaat. “Daar wil ik niets mee te maken hebben, zolang het maar niks afdoet van de smaak die door het talrijke publiek naar waarde wordt geschat,” vertelt Kim die trouwens biljartkampioen werd het afgelopen jaar maar ook daar bescheiden over blijft.

Een deel van de opbrengst schenken de Zondagstukkers aan het goede doel, vorig jaar was dat BLO De Waterlelie in Moorsele. “Iedereen is uiteraard meer dan welkom”, vertelt Kris Hubrecht. “Er is kinderanimatie, we zorgen ook voor een vegetarische spaghetti en we bedienen de gasten aan tafel.” De spaghettiavond vindt plaats in de Porseleinhallen op zaterdag 3 februari, volwassenen betalen 10 euro, kinderen 6 euro. Kaarten kunnen besteld worden bij tom@lowagie.be (SLW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier