Wevelgemse ex-cokedealer had de vrouwen voor het grijpen

Foto Uitgeverij Van Halewijck
Redactie KW

In het boek ‘Meer dan coke’ vertelt allicht de meest beruchte Wevelgemnaar Benjamin Feys aan journaliste Hilde Sabbe zijn avonturen als cokedealer en zijn opsluiting in de gevreesde San Pedro-gevangenis in Bolivië.

Het boek met als ondertitel ‘De onversneden waarheid over Benjamin Feys, van jackass tot cokedealer‘ belicht in hoofdzaak de episode uit zijn leven van zijn negentiende tot net voor zijn zesentwintigste. Benjamin Feys raakte bij het breder publiek vooral bekend door zijn deelneming aan het VTM-reeks ‘Alloo in de buitenlandse gevangenis’.

De drive en het temperament

Skaten was zijn passie. Feys maakte er zijn beroep van en nam deel aan tornooien en demonstraties over de hele wereld. Deze activiteit zou weldra enkel nog enkel een façade zijn.

“Ik had geld, hopen geld, maar leidde in feite een zeer eenzaam leven”

In Antwerpen en Rotterdam raakte hij verstrengeld in het drugscircuit. Van het lichtere spul ging het naar cocaïne. Feys had de drive, het temperament en het koppig doorzettingsvermogen. Op korte tijd werd hij een volbloed cokedealer. “In Colombia betaalde ik 2.000 dollar voor een kilo coke. In Europa kreeg je er op zijn minst 30.000 euro voor. Ik had het gevoel, pas 21 jaar en al zo ver. Ik had geld, veel geld, maar leidde in feite een zeer eenzaam leven.”

Luxe suite in New York

De cokedealer leefde tegen een razendsnel tempo. Vandaag dook hij op Innsbruck, morgen stond hij in de suite van een luxehotel in New York. De buitenwereld spande hij een rad voor de ogen. Zelfs zijn ouders wisten van niks. Hij spiegelde hen sponsorcontracten met skateboardbedrijven voor. Het document was meestal vervalst door Feys. De werkelijkheid was dus minder fraai.

“Benjamin Feys magnetiseert vrouwen. Hij ontmoette ze vooral op feestjes van de jetset”

Vrouwen, meisjes, ietsje ouder dan hem, zelfs modellen en bij voorkeur vrouwen met karakter doorkruisten zijn pad. “Benjamin Feys magnetiseert vrouwen”, zegt auteur Hilde Sabbe. Ze is zelfstandig journalist en columnist, komt uit Kortrijk en woont nu in Brussel.

Vechten om te overleven

Tot Benjamin Feys, bij 22 jaar, op kerstavond 2011 in de Boliviaanse hoofdstad La Paz wordt betrapt met veertien kilo cocaïne. Hij overleefde ruim drie jaar in de beruchte San Pedro-gevangenis, eigenlijk een groot afgesloten dorp met 1.500 gedetineerden. Het is vechten, zelfs letterlijk, om er te overleven.

Sinds februari van dit jaar is de nu naar Mechelen uitgeweken 26-jarige Wevelgemnaar vrij. Hij zegt zijn leven te willen verbeteren. Benjamin Feys was al een ettertje op jeugdige leeftijd. Later een held, een fantast, een leugenaar en bedrieger, een rebel of simpelweg een rotzak? Aan de lezer te oordelen. Het boek ligt deze dagen in de boekhandel.

(JPT)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier