Wevelgemnaars misnoegd over plantvakken

Redactie KW

De bewoners van de Neerhofstraat in Wevelgem zijn boos. Ze willen geen plantvakken in hun straat maar die komen er eind november toch.

“De grote meerderheid van de bewoners wil geen plantvakken. We zijn dat aan de diensten gaan vertellen, hebben het op de infovergadering gezegd maar er is niemand die naar ons luistert”, aldus Marc Desmet, die op het nummer 27 woont. Hij wou op die vergadering horen wie er voor of tegen die beplantingen was. “Het was alsof niemand naar ons luisterde, vandaar dat een aantal aanwezigen die vergadering in april verlaten heeft. We hebben nooit iemand van de gemeente gezien.”

Marc wijst erop dat hij heel wat problemen heeft om zijn eigen oprit te verlaten. Hij vreest het verkeer dat in de richting van de Roeselarestraat uit de bocht komt gevlogen. “De bewoners van nummer 25 moeten zelfs over de parking van hun overbuur rijden om richting Gullegem te kunnen rijden”, voegt hij toe.

Grijze straat?

Schepen Stijn Tant relativeert het protest. “Op de bewonersvergadering waren er twee strekkingen, een die voor alles grijs ging en een andere die ervoor koos om toch nog wat bomen te plaatsen. Zoals we het initieel gedaan hadden was het niet goed, we beseften dat”, zegt hij. “Nu kiezen we voor zes plantvakken die aan het begin en het einde geplaatst worden. Op die manier werken de plantvakken ontradend voor het verkeer dat in die straten veel te snel gaat.”

De schepen wijst er nog op dat het om keuzes maken gaat: “Een grijze straat of eentje waar we nog wat bomen en dus nog wat lucht hebben?”

(Lien – foto RSW)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier