Wevelgem: "Opgeven staat niet in mijn woordenboek"

21/01/16 om 12:14 - Bijgewerkt om 12:14

Dat Evelien Soen een krak is, is het minste dat je van de 33-jarige mucopatiënte kan zeggen. Ze maakte deel uit van de Climbing for Life-equipe en beklom onder meer de Planche des Belles Filles, een 1.148 meter hoge bergtop in de Vogezen.

Amper twee jaar was Evelien Soen toen de dokters mucoviscidose bij haar vaststelden. Ook haar zus Marlies lijdt aan de ziekte. Mucoviscidose heeft Evelien echter niet verhinderd om grootse en vooral sportieve uitdagingen in het leven aan te gaan. Zo schreef ze zich eind 2014 in voor Climbing for Life, dat de strijd aangaat tegen astma, muco en diabetes. Vijftien deelnemers met een van deze aandoeningen worden een halfjaar lang medisch begeleid en getraind om dan in de zomervakantie de sportieve uitdaging aan te gaan. "Mijn echtgenoot fietste al twee keer mee. De vorige keer samen met onze buurman en de vrouwen gingen mee om te supporteren. Eind 2014 zei Wouter dat ze nog kandidaten zochten voor de editie van 2015. In een zotte bui schreef ik me in, nadien sloegen de twijfels toe. Ik had namelijk geen fiets", lacht Evelien.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!