Wevelgem beperkt verdere verspreiding prostitutieruimtes

17/10/16 om 19:48 - Bijgewerkt op 18/10/16 om 09:18

"We willen vooral voorkomen dat nieuwe ruimtes geopend worden in de nabije omgeving van plaatsen waar veel personen samenkomen, in het bijzonder jongeren en kinderen", geeft burgemeester Seynhaeve (CD&V) mee.

Wevelgem beperkt verdere verspreiding prostitutieruimtes

Wie van Kortrijk naar Menen rijdt via Wevelgem, of omgekeerd, zou bijna de tel kwijtraken bij het tellen van het aantal prostitutieruimtes langs de N8. Om dit in te perken keurde de gemeenteraad in 2012 al een reglement goed dat het aantal actieve etablissementen binnen de perken hield. Vorige week keurde de gemeenteraad een extra maatregel goed om de ongebreidelde verspreiding van prostitutiepanden te voorkomen.

"We willen vooral voorkomen dat nieuwe ruimtes geopend worden in de nabije omgeving van plaatsen waar veel personen samenkomen, in het bijzonder jongeren en kinderen", geeft burgemeester Seynhaeve (CD&V) mee, "In ons nieuwe reglement kan er geen geschiktheidsverklaring worden verleend als er binnen een straal van 200 meter een school, gebouw van eredienst, nachtwinkel, horecazaak, speelzone of andere prostitutieruimte gevestigd is. De perimeter (vroeger 100 meter) en de omschrijving zijn hierbij aangepast. We beseffen ook dat veel klanten van over de grens komen, waar de regelgeving nog strenger is."

Met het reglement wordt het gebruik, veiligheid en uiterlijke kenmerken van een prostitutiepand. Ook wordt de verantwoordelijkheid van de eigenaar van een dergelijk pand aangesproken.

Het prostitutiebeleid ligt N-VA en Vlaams Belang nauw aan het hart. Marcel Masquelin (Vlaams Belang): "Sinds we dit punt voor het eerst op de agenda zetten zagen we al een ferme daling, waarvoor dank."

Ook N-VA stemde mee in. "Wij feliciteren de meerderheid met dit reglement. We zien het echter als een tussenstap en hopen om het aantal bars tot nul te herleiden. Maar we doen uiteraard aan Realpolitiek.", aldus Filip Daem.

(TGM)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!