Westtoer opent nieuwe routes voor ruiters en menners in Waregem

19/06/17 om 10:17 - Bijgewerkt om 10:16

De provinciale toeristische organisatie Westtoer opende op de terreinen van Sport Vlaanderen - het vroegere Blosocentrum - aan de Veldloopstraat de Hippo-War ruiterroute en de Bouvelo menroute.

Westtoer opent nieuwe routes voor ruiters en menners in Waregem

Burgemeester Kurt Vanryckeghem, Gedeputeerde Franky De Block en verschillende gemeenteraadsleden bij de onthulling van het infobord op de terreinen van Sport Vlaanderen, het vroegere Blosocentrum aan de Veldloopstraat in Waregem © DJW

Het circuit dat bestemd is voor ruiters, menners, paarden en koetsen werd volledig herwerkt en voorzien van nieuwe wegwijzers. Het gaat in totaal over 16,5 km ruiterroute en 44 km route voor menners. Beide routes starten bij Sport Vlaanderen. Daar werd dan ook een infobord onthuld door burgemeester Kurt Vanryckeghem en Gedeputeerde Franky De Block.

De heropening van de vernieuwde routes kadert in de verjaardagsfeesten rond 170 jaar Waregem Koerse die dit jaar dinsdag 29 augustus plaatsvindt op de hippodroom aan de Holstraat. Voorafgaand zal in de centrumstraten van Waregem een feestelijke stoet trekken rond hetzelfde thema. Lokale verenigingen en organisaties nemen daaraan deel. En in het najaar opent op de tweede verdieping van het nieuwe hippodroomgebouw het bezoekerscentrum Hippo.War waar een permanente expositie over Het Paard in de Eerste Wereldoorlog te bekijken is. Ook de rol van de Amerikanen wordt nader belicht. En vanaf het centrum vertrekt er een route naar de Amerikaanse begraafplaats Flanders Field aan de Wortegemseweg.

(DJW/ foto DJW)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!