Westtoer lokt families met kinderen naar de kust met Sam en Pippa

Redactie KW

Provinciebedrijf Westtoer start een proefproject op het strand waarbij bij families met kinderen strandspeeltjes kunnen huren en activiteiten kunnen volgen in het strandhuis van de nieuwe figuurtjes ‘Sam en Pippa’.

Daarvoor werd een speciale cabine gebouwd op het strand van De Panne, die woensdag voor het eerst openging. Het gaat om een nieuw zomerproject dat bij succes uitgerold wordt over de tien kustgemeenten.

De kust trekt ongeveer 7 miljoen dagtoeristen tijdens het zomerseizoen, waarvan een groot deel families met kinderen. Vijfendertig procent van de vakantiegangers in commerciële logies zijn families met kinderen, en 21 procent van die kinderen zijn jonger dan 12 jaar.

Westtoer zet in op kindvriendelijkheid en benadrukt dat nu met het strandhuis “Sam en Pippa”. Aan het strandhuis kunnen de ouders of grootouders speelgoed ontlenen voor een volledige dag voor twee euro. Daarnaast zijn er dagelijks ook twee workshops voor kinderen tegen de prijs van vier euro per kind. Bij het terugbrengen van het speelgoed krijgen de kinderen ook een vakantieboek en een gepersonaliseerde munt ter waarde van een euro, die kan gebruikt worden bij vier handelaars in de buurt. Op die manier profiteert de handel, die partner is in het project, mee van Sam en Pippa.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier