West-Vlamingen behoren tot de gelukkigste Belgen

Redactie KW

Uit een recente analyse van de Happiness Barometer van AG Insurance blijkt dat West-Vlamingen tot de gelukkigste Belgen behoren. Daarnaast zien West-Vlamingen de toekomst ook rooskleurig in.

In 2016 gaven West-Vlamingen zichzelf een geluksscore van 6,8 op 10 tegenover 6,7 op 10 in 2015. Daarmee scoort het iets hoger dan het nationaal gemiddelde (6,7). Ook de toekomst zien West-Vlamingen rooskleurig in. 38 Procent van de West-Vlamingen gaf zich in 2016 een geluksgevoel van 8 op 10. Dat ligt merkelijk hoger dan het nationaal gemiddelde van 32 procent. Bovendien stijgt dat aantal tot 55 % als je vraagt hoe zij hun geluk in de toekomst inschatten. Daarmee behoort West-Vlaanderen tot de gelukkigste provincies van het land.

De belangrijkste factoren voor West-Vlamingen zijn, net zoals bij alle Belgen, familie, keuzevrijheid, en sociaal leven.

West-Vlamingen behoren tot de gelukkigste Belgen

De gelukkigste mensen vinden we dit jaar opnieuw op het platteland (37 %). Opmerkelijk is wel dat het platteland sterke concurrentie krijgt van het stadscentrum. Daar geeft 36 % van de mensen zichzelf 8 of meer op 10. De stadsrand hinkt achterop met 27 %.

Bekijk alle infografieken omtrent geluk via onderstaande link.

(ds)

geluksbarometer.pdf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier