West-Vlaanderens Mooiste in Roeselare stevent af op succeseditie

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

In de Expo Hallen in Roeselare is het momenteel een komen en gaan van fietsliefhebbers voor de laatste dag van West-Vlaanderens Mooiste. Het weer zit voor een keer mee waardoor het een succeseditie lijkt te worden.

De fietsvierdaagse West-Vlaanderens Mooiste nadert het hoogtepunt. De wielertoeristen hebben deze voormiddag al hun kilometers afgemaald en rond het middaguur vertrokken de eerste sportievelingen voor de gezinsfietstochten. De Expo Hallen vormen het epicentrum. Daar is de inschrijving, maar kun je achteraf ook genieten van een deugddoende opkikker of zondagnamiddag ook genieten van het kidsparadise van de VTM Kzoom-figuren Zeppe en Zikki.

De organisatie is alvast heel tevreden. “Vier edities lang hebben we met regen af te rekenen gehad en dat zag je in de deelnemersaantallen”, vertelt Noël De Meyere. “Dit jaar hebben we de weergoden relatief aan onze kant en dat zie je meteen. Op de seniorendag, afgelopen donderdag, hadden we 1.300 deelnemers en zaterdag konden we op 1.700 deelnemers rekenen. Enkel op vrijdag, traditioneel de minste dag, hadden we met regen af te rekenen en waren er maar 300 deelnemers.”

Ook zondagvoormiddag was het best druk in de hallen, drukker dan andere jaren. “Zo zie je dat als het niet regent, de mensen afkomen. We hopen toch nog de kaap van 6.000 deelnemers te halen”, besluit hij.

Inschrijven kan nog steeds, tot 15 uur. Alle info: www.westvlaanderensmooiste.be.

(TD)

Lees ook meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier