West-Vlaanderen organiseert praatcafé voor kankerpatiënten

Redactie KW

De provincie West-Vlaanderen, Kom op tegen Kanker, Levens Einde Informatie Forum (LEIF) en de ziekenfondsen slaan de handen in elkaar voor de uitbouw van een netwerk van praatcafés voor kankerpatiënten en hun familie en vrienden. Het project werd woensdag voorgesteld.

Met het netwerk willen de partners kankerpatiënten en hun familie en vrienden samenbrengen om op een informele manier te spreken over de ziekte in al haar facetten. Tijdens zo’n praatcafé staat iedere keer een professionele spreker centraal. Die zal spreken rond een bepaald thema waar patiënten vaak mee in aanraking komen, zoals de gevolgen van een behandeling, angst en sociale voorzieningen. Daarna is er ruimte om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen aan de spreker en/of aan lotgenoten.

De gratis ontmoetingsmomenten worden in 2016 en 2017 georganiseerd op negen verschillende locaties, verspreid over de hele provincie. Meer informatie op www.west-vlaanderen.be/praatcafés.

De provincie West-Vlaanderen trekt 20.000 euro uit voor het project. Kom op tegen Kanker coördineert alle acties, verschillende dienstencentra bieden logistieke steun.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier