West-Vlaamse records: hier zijn we 's werelds beste in

08/09/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 07/09/17 om 21:52

Met 'De Langste Toost' willen de Brugse Autonome Bierproevers (BAB) zaterdag het wereldrecord 'klinken met bier' verbeteren. Doel: met minstens 2.000 bierliefhebbers langs de Damse Vaart het glas in de lucht steken en het Portugese record uit 2013 (1.233 deelnemers) van de tabellen wissen. Het zou niet de eerste keer zijn dat West-Vlamingen zich in het Guinness Book of Records werken.

Lucifertapijten bouwen: Big Brother-logo met 329.700 lucifers

Wist je dat Betty Owczarek en Steven 'Spillie' Spillebeen, deelnemers aan de eerste editie van Big Brother, nog steeds in het Guinness Book staan? Tijdens hun verblijf in het huis kregen ze een lijst van elf wereldrecords, zonder dat ze wisten hoe groot het record was. Ze moesten als het ware per toeval een wereldrecord verbeteren. De zeven bewoners knutselden onder meer een tapijt van 329.700 lucifers (10m²) in elkaar. Het werk, in de vorm van het Big Brother-logo, werd in brand gestoken op 19 november 2000 en leverde hen een plaatsje op in het recordboek met 'het grootste lucifertapijt ter wereld'.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!