West-Vlaamse procureur: "Meer speurders nodig tegen mensensmokkel"

15/10/16 om 08:56 - Bijgewerkt om 08:54

West-Vlaams procureur Frank Demeester vraagt meer politie in de strijd tegen de vluchtelingenproblematiek, zeker nu het grote kamp in Calais wordt gesloten.

West-Vlaamse procureur: "Meer speurders nodig tegen mensensmokkel"

Archieffoto van procureur Frank Demeester. © Foto Belga

Steeds vaker worden op en naast onze snelwegen transitmigranten betrapt. "Elke morgen als ik opsta, hoop ik dat er de nacht voordien geen doden zijn gevalle", zegt Demeester, die gespecialiseerd is in dossiers rond mensensmokkel in West-Vlaanderen, zaterdag in De Morgen en Het Laatste Nieuws. "We roeien met de riemen die we hebben, maar we hebben dringend meer speurders nodig."

Demeester bevestigt dat de problematiek rond transitmigranten op de snelwegparkings de laatste weken toeneemt. Het meest verontrustende is volgens hem dat de smokkelaars steeds driester te werk gaan om de vluchtelingen naar Groot-Brittannië te krijgen. Zo haalden speurders onlangs nog mensen uit volgeladen tankwagens of zelfs koelwagens met temperaturen tot -25 graden. Het kabinet-Jambon heeft begrip voor de noodkreet. "We doen volop aanwervingen bij de federale politie, maar zoiets vraagt tijd."

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!