West-Vlaamse pretparken tevreden over herfstvakantie

© BELGA
Redactie KW

De West-Vlaamse pretparken tonen zich allemaal erg tevreden over het aantal bezoekers die ze de voorbije herfstvakantie mochten ontvangen. Dat blijkt donderdag uit een rondvraag.

Plopsaland De Panne kende naar eigen zeggen de derde beste herfstvakantie ooit. “Vorig jaar was een absoluut recordjaar, dat was moeilijk te overtreffen omdat daar toen een brugdag inzat“, legt woordvoerster Jolien De Tender uit. “Plopsaqua, dat open is sinds 2015, kende wel de beste herfstvakantie tot nu toe. Plopsa Indoor Hasselt kende een status quo, maar vorig jaar was een heel mooi jaar dus zijn we tevreden.”

Boudewijn Seapark ontving drie procent meer bezoekers dan vorig jaar. “Dankzij het betere weer in het begin van de vakantie was het een heel goede herfstvakantie. We ontvingen rond de 10.000 bezoekers, vorig jaar waren dat er nog zo’n 7.500“, zegt commercieel manager Geertrui Quaghebeur. Ook Bellewaerde kende een zeer succesvolle Halloweenperiode en kon de recordopkomst van vorig jaar overtreffen, dankzij twee nieuwe spookhuizen en een nieuwe show.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier