West-Vlaamse kindjes krijgen minste aantal cadeaus van de Sint, maar wél de duurste

Redactie KW

Kinderen in onze provincie krijgen, in vergelijking met de rest van Vlaanderen, het minste aantal cadeautjes van Sinterklaas. Maar in vergelijking met de andere provincies zijn die pakjes wél duurder.

Dat blijkt uit een onderzoek van bol.com. Cijfers leren daar ook dat vaders gemiddeld 10 euro meer besteden aan Sinterklaaspakjes dan moeders. Vrouwen kopen méér cadeaus dan mannen, maar voor een lager totaalbedrag. De gemiddelde uitgave per sinterklaascadeau bij Belgen is 32 euro.

Het onderzoek toont ook aan dat Limburgers gemiddeld het meest uitgeven per persoon aan Sinterklaascadeaus. Oost-Vlamingen het minst. Voor Antwerpenaren draait het om kwantiteit: zij geven het meeste cadeaus aan kinderen, maar de totaalwaarde van de cadeaus ligt wel lager dan bij hun Limburgse buren. Het omgekeerde geldt in West-Vlaanderen, daar geldt kwaliteit boven kwantiteit: kinderen krijgen er het minst aantal cadeau’s, maar in vergelijking met andere provincies zijn deze wel duurder.

De kans dat Vlaamse kinderen op 6 december Ushuaia, de nieuwe cd van K3, in hun schoen zullen vinden is erg groot. Hanne, Marthe en Klaasje blijven ontzettend populair en hun nieuwe album verkoopt het best bij bol.com. Het Nintendo 3DS-game Pokémon Sun prijkt op de tweede plek en het Bunchems knutselpakket vervolledigt de top 3 van populairste cadeaus bij bol.com in ons land.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier