Wervikse trucker overleden in vrachtwagen op Franse snelwegparking

De 56-jarige trucker Marnik Ferlin overleed op een snelwegparking langs de A20 in Frankrijk. (Foto LVW)
Redactie KW

Marnik Ferlin (56) overleed dinsdag in zijn vrachtwagen op een snelwegparking langs de A20 in Argenton-sur-Creuse, in de buurt van Chateauroux (Frankrijk). De trucker uit de Oude Beselarestraat reed voor het Wervikse bedrijf Confortluxe en had er een lange staat van verdienste. Het was een collega die Marnik vond.

De deur van zijn trekker stond open en de man kwam een kijkje nemen. De chauffeur belde nog naar de hulpdiensten maar die konden niets meer doen. Het tragische nieuws sloeg in als een bom bij Confortluxe. Marnik Ferlin wordt door zijn collega’s omschreven als een ervaren chauffeur die altijd klaar stond om een handje te helpen. De verslagenheid is dan ook groot bij de 45 truckers.

Marnik trad in juni 2016 in het huwelijk met Katia Ferla. Wanneer precies het stoffelijk overschot zal gerepatrieerd worden, is nog niet duidelijk. Ook de precieze doodsoorzaak is nog niet gekend. De uitvaartplechtigheid vindt in de loop van volgende week plaats.

In een korte tijd sterft opnieuw een Wervikse inwoner in Frankrijk. Vorige week dinsdag overleed Raoul Masschelein (69) uit Kruiseke onverwachts tijdens zijn vakantie in Ouradour-sur-Glane. (Luc Vanthuyne)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier